Capaciteit/vermogen CV

Het vermogen, ook wel de capaciteit genoemd, van een cv-ketel wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Dit is een maat voor de hoeveelheid warmte die een ketel kan leveren.

Welke CW-klasse heb je nodig?

Bijna alle in Nederland verkochte cv-ketels hebben het keurmerk Gaskeur. Dit betekent dat de energiezuinigheid (HR), schone verbranding (SZ) en doelmatigheid van de cv-ketels aan minimale eisen voldoen.

Kiwa keurt in Nederland de cv-ketels en verstrekt het keurmerk. Dit keurmerk heeft alleen betrekking op de ketel. Als op het Gaskeurlabel ook NZ staat betekent dit dat de ketel geschikt is om te combineren met een zonneboiler.

Het Gaskeur CW-label geeft aan hoeveel warm water de ketel kan leveren. Des te hoger des te meer en sneller warm water de cv-ketel levert

  • Een CW3-ketel levert minimaal 6 liter heet water van 60 graden per minuut. Douchen kan met minimaal 10 liter per minuut uitgaande van water van 40 graden.
  • Een CW4-ketel kan een bad van 120 liter binnen 11 minuten vullen met water van 40 graden. Heet water van 60 graden krijg je met minimaal 7,5 liter per minuut uit de kraan.
  • Een CW5-ketel kan een bad van 150 liter binnen 10 minuten vullen met water van 40 graden. Twee waterbesparende douches tegelijk aanzetten zou ook kunnen.
  • Een CW6-ketel kan 2 warmwaterkranen tegelijk aan. Als je een waterbesparende perlator/douchekop gebruikt, is dit al mogelijk vanaf CW4.

Een redelijke betrouwbare waterbesparende douchekop laat zo’n 7 liter per minuut door.

Gratis een offerte aanvragen!

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een nieuwe cv-ketel of complete cv installatie!