AWB Thermo-Elegance Advance hr combiketel CW6 30 kW

AWB Thermo-Elegance Advance hr combiketel CW6 30 kW

De ThermoElegance 6 Advance maakt de CW-range van de ThermoElegance Advance HR-ketels compleet. Met de ThermoElegance 6 Advance heeft de eindgebruiker maximaal warmwatercomfort.

Het toestel verschilt met de ThermoElegance 3, 4 en 5 Advance vooral op het gebied van warm water. Het warme water wordt bij de ThermoElegance 6 Advance gerealiseerd door een extra grote platenwisselaar in combinatie met twee sanitairzijdige buffertanks van ieder 21 liter inhoud.

Daarnaast heeft het toestel een extra sanitairpomp en een boostfunctie. De boostfunctie zorgt ervoor dat de ketel en de twee buffertanks gelijktijdig warm water leveren. Hierdoor ontstaat een extra grote hoeveelheid warm water van 23,0 liter per minuut. Een bad van 200 liter inhoud kan binnen 10 minuten gevuld worden.

Door het warmwaterzijdig vermogen van 35,7 kW is er continu een levering van 18,5 liter per minuut van 40ºC mogelijk of van 10,2 liter per minuut van 60 ºC.

Naast de extra sanitairpomp en de twee buffertanks verschilt de ThermoElegane 6 Advance in opbouw door een extra grote CV-filter die voorkomt dat de platenwisselaar vervuild raakt. De ThermoElegance 6 Advance heeft een hoge HRww-waarde met een jaartaprendement 80,5%. 

Eigenschappen

MerkAWB
SerieThermoElegance
WarmwaterklasseCW6
UitvoeringGesloten
Capaciteit CV30 kW
Tapcapaciteit bij 60°C12.5 ltr/min
Bad vulcapaciteit bij 40°C40 ltr/min
Gasaansluiting15 mm
Water aansluiting15 mm
CV Aansluiting22 mm
Rookgasaansluiting2 x 80 mm
WarmtewisselaarRVS
DoorstroomsysteemNee
Electrische ontstekingJa
Onafhankelijk CV circuitNee
Voorraadhoudend (Boiler)Ja
OpenThermOptioneel d.m.v. interface
KleurWit
Breedte470 mm
Hoogte892 mm
Diepte570 mm
Gewicht67,0 kg

Keurmerken

Gaskeur CVHR107
Gaskeur HR WWJa
Gaskeur NZNee
Gaskeur SVJa

Tags

Wilt u meer items lezen of bekijken op onze website met het zelfde product als op deze pagina? Klikt u dan op een van de onderstaande tags.

AWB ThermoElegance

De ThermoElegance Advance is een modulerende HR107 ketel met een RVS-warmtewisselaar, verkrijgbaar als solo- en als combi-toestel. Beide uitvoeringen werken zowel op aardgas als op propaan. De vermogens variëren CV-zijdig van 18 tot en met 30 kW en tapwaterzijdig in de CW-klasse 3, 4 en 5.

De ThermoElegance Advance is gebouwd met het oog op de toekomst. De ketel is namelijk hybride ready en te combineren met het hybride systeem GeniaHybrid en het AWB-zonneboilersysteem de HelioSet150.

Onderhouds- en servicevriendelijk

De ThermoElegance Advance is onderhouds- en servicevriendelijk door de eenvoudige opbouw van de ketel. Het toestel heeft een compact en doordacht hydraulisch blok waardoor elk component vanaf de voorzijde gemakkelijk te bereiken is. Bovendien zorgt het dubbele display voor een efficiënte en snelle diagnose. Zo is het onderhoud en de serviceverlening gemakkelijker, het rendement verbeterd, het geluidsniveau verlaagd, de restopvoerhoogte van de ventilator vergroot en het display gebruikersvriendelijker voor de installateur én de eindgebruiker.

Daarnaast is voor de ThermoElegance Advance gebruik gemaakt van bewezen technieken en componenten. De ketel is daarbij nog scherper geprijsd. In combinatie met de vele verbeteringen zorgt dit voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Hoog rendement én geluidsarm

De ThermoElegance Advance heeft een hoog rendement door optimale isolatie van alle manteldelen. Door het hoge tapwaterrendement van 89,2% wordt een positief resultaat behaald in de berekening van de EPC. Het modulatiebereik van de ketel is 1 : 5 waardoor een minimaal vermogen ontstaat van respectivelijk 4,9 (CW3), 5,9 (CW4) en 8,5 kW (CW5). Tevens zorgt de optimale isolatie samen met het grote modulatiebereik en de tweestandenpomp voor een geluidsarm toestel.

Gratis een offerte aanvragen!

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een nieuwe cv-ketel of complete cv installatie!